lørdag den 9. juli 2011

Mennesker alle vegne

I løbet af sommeren komme der en del teams til Montenegro for at hjælpe til på forskellige måder. 11 amerikanere kom natten til søndag. De bor i det samme hus som os, så det var noget af en omvæltning. Pludselig var der en masse mennesker, man blev nødt til at forholde sig til hele tiden. Men de er rigtig søde, og det har været utrolig givende at snakke med dem og dele livssyn. 

Ferie-bibelskole
Amerikanerne har i denne uge lavet ferie-bibelskole for børn og unge teenagere. Jeg må indrømme, at jeg var lidt kritisk over for det, inden de kom. Troede ikke rigtig på, at der var nogen som ville dukke op. Men der tog jeg helt fejl. Det var en stor succes. Det startede med 12 børn og endte med 22 i slutningen af ugen. Børnene var helt vilde med det. Der sker ikke så meget for børn her, så de fleste går bare og keder sig i ferien. 
De lavede forskellige kreative aktiviteter, sang sange og fik fortalt bibelhistorier. Det bedste var, synes jeg, at det var teenagere som stod for det hele. De havde selvfølgelig en voksen leder, men ellers var det dem som fortalte fra Biblen, delte deres vidnesbyrd og fandt sange. Teenagerne fra vores kirke var oversættere. Så alle var engageret og havde ansvar, og det var skønt at se. Rebekka og jeg var dog ikke en del af det. Vi passede babyen, så dens mor kunne være 100% tilstede. Det var der, der var mest brug for os i denne omgang.

Briterne
Søndag morgen ankom et engelsk team på 9. De er her for at arrangere engelsk-lejr for de studerende. Lejren starter på mandag og varer en lille uges tid. Formålet er at forkynde evangeliet til studerende. Sidste år var der 18 tilmeldte, men i sidste øjeblik meldte de alle fra og kun 4 kom. I år håber vi ikke, at det samme sker igen. Der er allerede nogle som er begyndt at melde fra. Men vi beder for det, og inviterer alle dem vi kan, og så er der ellers ikke rigtig mere vi kan gøre. 

Teen-evening
Fredag aften havde vi teen-evening. Eftersom vi havde 5 amerikanske teenagere på besøg, havde Rebekka og jeg planlagt det helt store. Det er sjældent vi har så mange teenagere, så det skulle udnyttes. Vi anede ikke hvor mange der ville komme, men så forberedte vi os bare på lidt af hvert.
Det endte faktisk med at der kom 15 teenagere. Der var 6 drenge fra ferie-bibelskolen der dukkede op, hvilket jo er fantastisk. Vi startede ud med den kendte avisleg, hvor det gælder om at lære navnene og slå hinanden med en avis. Det var en ny leg her, og de elskede den og gik virkelig til den. Bagefter havde Rebekka og jeg planlagt Stjerneløb. Det havde de heller ikke prøvet før, og de gik op i det med hud og hår. Det var super sjovt, og selvom det havde taget lang tid at lave, var det alt arbejdet værd. Bagefter var der andagt, lovsang og vidnesbyrd. Det var en fed aften, og jeg håber på, at nogle af de nye der kom vil have lyst til at komme igen.